Šokolaadikook kartuliga

Väga erilise koostisosaga šokolaadikook, mille valmistamisel on jahu asemel kasutatud keedetud kartuleid. Kook maitseb imehästi. Sobib suurepäraselt peolauale.




KOOSTISAINED

200 g võid
100 g suhkrut
4 muna
150 g jahvatatud mandleid
250 g kartuleid (keedetud)
1 suurem apelsin
1 tl küpsetuspulbrit
200 g šokolaadi (soovitavat suure kakaosisaldusega šokolaad)
tuhksuhkrut




VALMISTUSJUHEND

1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad, kuid lisa need ükshaaval. Enne järgmise muna lisamist sega korralikult läbi.

2. Sega omavahel küpsetuspulber ja peeneks jahvatatud mandlipuru. Lisa tainale.

3. Lisa tainale keedetud ja purustatud kartulid ja riivitud apelsinikoor. Sega tainas ühtlaseks.

4. Sulata vesivannil šokolaad ning sega taina hulka.

5. Vooderda 24-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

6. Kalla tainas koogivormi.

7. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus kooki 45 minutit. Kontrolli koogi valmidust puidust tikuga. Kook on valmis, kui koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

8. Tõsta kook ahjust, lase jahtuda. Puista koogile tuhksuhkrut.



Seotud postitused