Suurepärane kartulitoit, millele annavad maitselisa sulatatud juust ja suitsutatud paprikapulber. Sobib hästi argiõhtu toiduks.
KOOSTISAINED
900 g kartuleid
2 tl nisujahu
200 ml 35%-list koort
100 ml vett
2 purustatud küüslauguküünt
400 g sulatatud juustu
1-1,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
50 g võid + 10 g võid ahjuvormi määrimiseks
soola, pipart
VALMISTUSJUHEND
1. Koori kartulid. Lõika kartulid võimalikult õhukesteks viiludeks.
2. Sulata pannil või ning lisa nisujahu. Sega kuni kaste on muutunud ühtlaseks. Jälgi, et jahu tükki ei jääks. Kuumuta umbes minut.
3. Lisa koor ja vesi. Lase keema ning keeda umbes 5 minutit, kuni segu on paksenenud.
4. Lisa kastmele purustatud küüslauk, suitsutatud paprikapulber ja sulatatud juust. Kuumuta kuni sulatatud juust on täielikult sulanud.
5. Tõsta pool kastmest kartuliviilude peale ja sega korralikult läbi.
6. Määri ahjuvormi põhi ja küljed võiga. Tõsta kartulid ahjuvormi. Raputa peale soola ja pipart. Kalla kartulite peale ülejäänud kaste.
7. Kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
8. Eemalda foolium ning jätka küpsetamist 200-kraadises ahjus 30 minutit.
9. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.