Mõnusalt mahedamaitselised õunaviilud taignas. Huvitav ja maitsev magustoit perele või peolauale.
KOOSTISAINED
500-600 g keskmise suurusega õunu
200 g nisujahu
2 munakollast
250 ml piima
0,5 dl kookoshelbeid
0,5 l toiduõli
2 tl tuhksuhkrut
0,5 tl kaneeli
VALMISTUSJUHEND
1. Pese ja koori õunad. Eemalda õuntelt südamik õunasüdamiku eemaldajaga.
2. Viiluta õun umbes 1 cm paksusteks viiludeks nii, et südamiku auk jääks viilude keskele.
3. Valmista taigen. Selleks eralda munavalge ja -kollane. Klopi munakollased lahti ja lisa jahule. Sega läbi.
4. Lisa juurde piim ja kookoshelbed. Sega korralikult läbi.
5. Aja õli potis või pannil kuumaks.
6. Tõsta õunaviil taignasse ja keeruta seda taignas nii, et õun oleks mõlemalt poolt taignaga kaetud. Mugavam on seda teha toidupintsettide abil.
7. Tõsta õunaviil kuuma õli sisse. Küpseta õlis kuni taigen on pruunistunud, vahepeal õunaviilu õli sees keerates, et pruunistumine toimuks mõlemalt küljelt.
8. Tõsta õun majapidamispaberiga kaetud taldrikule mõneks ajaks nõrguma.
9. Sega omavahel tuhksuhkur ja kaneel. Raputa segu valmis õunaviiludele.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.