Üks väga lihtne keeks rosinatega. Rosinad või asendada või rosinatele juurde lisada muid kuivatatud puuvilju.
KOOSTISAINED
175 g võid
150 g suhkrut
3 muna (M suurus)
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
175 g rosinaid
240 g nisujahu
veidike tuhksuhkrut
võid keeksivormi määrimiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Pane rosinad kuuma vette 5 minutiks ligunema. Seejärel kurna ja püüa rätikuga või majapidamispaberiga võimalikult hästi kuivatada.
2. Sõelu jahu kaks korda läbi sõela.
3. Tõsta 1 spl jahu rosinatele ja sega läbi, et kõik rosinad oleksid jahused.
4. Vahusta toasoe või suhkru, vanillisuhkru ja soolaga.
5. Lisa munad ja vahusta edasi.
6. Sega jahu ja küsetuspulber.
7. Lisa jahusegu ülejäänud taignale. Sega korralikuks taignaks. Lisa rosinad ja sega läbi.
8. Määri keeksivorm võiga. Kalla taigen keeksivormi. Märja noaga lõika piki keeksivormi taigna keskele umbes 1 cm sügavuselt lõhe.
9. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 80 minutit.
10. Valmis keeksile raputa peale tuhksuhkrut.