Suurepärase maitsega tort. Porgandiga biskviit annab koogile maheda maitse, laim lisab hapukust. Tore üllatus peolaual.
KOOSTISAINED
BISKVIIT:
500 g porgandit (kaal on puhastatud porgandite kohta)
4 muna (M suurus)
150 g suhkrut
1/4 tl soola
240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl toiduõli
KREEM:
400 g maitsestamata toorjuustu
300 g hapukoort
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 laimi
tordi kaunistamiseks riivitud šokolaadi, mandlilaaste, peenestatud pähkleid vms.
VALMISTUSJUHEND
1. Pese, koori ja riivi peene riiviga porgandid.
2. Vahusta munad suhkru ja soolaga korralikuks vahuks.
3. Sõelu jahu, lisa küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega läbi.
4. Sega munavahuga õli. Seejärel lisa juurde porgandid ja sega läbi. Lisa juurde omavahel segatud kuivained. Sega korralikult läbi.
5. Jaga taigen pooleks. Kata ahjuplaat (sai kasutatud 26 x 36 cm mõõduga ahjuplaati) küpsetuspaberiga ja kalla pool taignast ahjuplaadile, silu siledaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
6. Võta biskviit ahjust ja jahuta.
7. Korda sama teise poole taignaga.
8. Valmista glasuur. Selleks sega ühtlaseks seguks toasoe toorjuust, suhkur, hapukoor, vanillisuhkur, riivitud laimikoor ja pressitud laimi mahl.
9. Lõika biskviidiplaadid risti pooleks.
10. Jaga glasuurisegu neljaks võrdseks osaks.
11. Pane tort kokku. Selleks pane biskviidikihile 1/4 glasuuri. Korda järgemööda kihtide seadmist nii, et pealmiseks kihiks jääks glasuur.
12. Pane tort umbes tunniks külmkappi. Soovi korral võid tordi servad seejärel noaga sirgeks lõigata.
13. Kaunista tort soovitud viisil (riivitud šokolaadiga, mandlilaastudega, jahvatatud pähklitega vms.)