Pähklikujulised kondenspiimakreemiga maitsvad küpsised nimega “kreeka pähkel”.
KOOSTISAINED
Retseptis näidatud koostisainetest saab teha umbes 30 küpsist.
TAIGEN
1 muna (M suurus)
100 g võid
30 ml toiduõli
80 g tuhksuhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
270 g nisujahu
1/2 tl kaneeli
TÄIDIS
150 g šokolaadimaitselist kondenspiima
50 g võid
Umbes 1 tl tuhksuhkrut pealeraputamiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Sega omavahel muna, tuhksuhkur, sool ja toiduõli. Sega vispliga ühtlaseks.
2. Lisa toasoe või ja jätka segamist.
3. Lisa pool kogust sõelutud jahu ja küpsetuspulber. Sega läbi.
4. Lisa kaneel ja ülejäänud sõelutud jahu. Sega taignaks.
5. Vormi umbes 2 cm läbimõõduga kuulid. Aseta taldrikule. Kata toidukilega ning aseta 15 minutiks külmkappi.
6. Lõika kuulid pooleks, aseta need lõikepind allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
7. Torgi taigna pealmine osa puutikuga auguliseks.
8. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit. Seejärel jahuta.
9. Kreemi valmistamiseks sega toasoe või ja kondenspiim ühtlaseks massiks.
10. Tõsta lusikaga küpsise ühele poolele umbes 1/2 tl kreemi ja suru teise poolega kokku. Kreemi võib lisada ka tordipritsiga.
11. Eemalda üleliigne kreem servadest.
12. Aseta küpsised umbes 15 minutiks sügavkülma. Seejärel raputa peale veidi tuhksuhkrut. Hoia paar tundi külmikus, kuni kreem on tahkunud. Hoia serveerimiseni külmkapis.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.