Lumepallisupp

Lumepallisupp on mõnusalt magus nostalgiline magustoit. Huvitav ja mõnus magustoit kogu perele.




KOOSTISAINED

4 muna
6 sl suhkrut
1 l piima
3 tl vanillisuhkrut




VALMISTUSJUHEND

1. Eralda munavalged munakollastest.

2. Vahusta munavalged poole koguse suhkruga kõvaks vahuks.

3. Kuumuta laias potis või pannil pool piima kogusest keemiseni, alanda kuumust miinimumini. Tõsta supilusikaga munavalgetükikesi piima sisse. Soovitavalt 3-4 tükki korraga. Kuumuta munavalgetükikesi 30 sekundil ühelt poolt, seejärel keera need ettevaatlikult ringi ja kuumuta veel 30 sekundit. Tõsta vahukulbiga suurele vaagnale ootama. Ära pane üksteise peale.

4. Vahusta munakollased poole koguse suhkruga heledaks vahuks.

5. Vala ülejäänud piim potti või pannile. Lisa vanillsuhkur ja sega läbi. Kuumuta keemiseni. Tõsta paar supilusikat kuuma piima munakollasevahu sisse ja sega läbi.

6. Vala munakollasevaht kuuma piima sisse, samal ajal pidevalt segades. Kuumuta segu paar minutit, kuid ära lase keema. Kuumuta kuni segu veidi pakseneb.

7. Kalla kaste kaussi ja lase külmkapis jahtuda.

8. Serveerimisel lisa kastmele varem valmistatud munavalge.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Kuremäe klooster


Tallinna Linnahall


Klambrid linnasiluetiks



Seotud postitused