Millised võiks olla isa nõuanded oma pojale?Tõenäoliselt teeb iga noor mees oma elus palju vigu, sest kõik ju eksivad. Küsimus on vaid selles, kui palju ta neist vigadest õpib ja kas üldse õpib. Isa võiks selgitada, et parem on küll õppida teiste vigadest, aga ka enda vigadest õppimine teeb targemaks, isegi kui mitu korda samasse ämbrisse astudes lõpuks ikkagi õppust võetakse...
Loe edasi...
10 nippi sügismasenduse vastuSügismasendus vaevab inimesi just pimedal, kõledal ja süngel novembrikuul, kui puud on raagus ja valgust on nii vähe. Mõnel aastal on selline aeg ka detsembris kuni jõuludeni välja. Kui lumi maha tuleb, siis on tunduvalt kergem taluda ja kui päevad "kukesammul" pikemaks hakkavad minema, siis paraneb ka meeleolu vähehaaval. Kõige tõenäolisemaks meeleolu languse põhjuseks peetaksegi päikesevalguse vähenemist...
Loe edasi...
Tagasi kooliMeeldib see Sulle või mitte, kuid peagi on jälle algamas koolis käimise aeg. Võib päris kindlalt väita, et mõnele päikesemärgile koolis käimine meeldib, mõnele aga on see vastumeelne...
Loe edasi...
Ambur-KaljukitsAmbur-Kaljukits on inimene, kes on sündinud ajavahemikul 19 - 23 detsember. Sellel inimesel on mõlema sodiaagimärgi omadused üsna selgelt märgatavad...
Loe edasi...
8 nippi, kuidas õnnelikult ja tervena kauem eladaUuringute põhjal võiks inimese süda vastu pidada isegi 200 aastat ja looduse poolt võiks elada inimene tublisti üle saja aasta. Eluiga lühendavaid põhjuseid on väga palju: raevukas vihastamine, haigused, ebatervislik eluviis, püsiv kadedus ja vaenulikkus, vastumeelne töö, liigsöömine, pingeline elu, magamatus, sõltuvusained, õnnetused jpm...
Loe edasi...
Pakri pank päikeseloojangusPäike paistis ja ilmaennustus lubas parasjagu pilvi. Mõtlesin, et võiks minna Pakri poolsaare pankrannikule loojangut pildistama. Mõeldud, tehtud. Umbes tunnike sõitu ja kohal ma olingi. Aga nagu tihtilugu ikka, polnud pilvi, mis päikeseloojangu eriliseks muudaks. Hommikul olid ilmaennustused pilvkatet lubanud, kuid kui vaatasin ilmaennustust uuesti enne väljasõitu, siis pilvi enam ei lubatud. Aga kuna olin juba plaaninud minna, siis ei jätnud minemata ka...
Loe edasi...
SidrunikookSee suussulav sidrunikook maitseb imehästi nii soojalt kui külmalt. Vähe koostisaineid ja kerge valmistada...
Loe edasi...
KanasuppKlassikaline kanasupp on alati hea ja maitseb kõigile. Kanasupp sobib söömiseks samal päeval, kui ka ülesoojendamiseks järgmisel päeval...
Loe edasi...
Töönarkomaani ravib vaid puhkusPäevast päeva puhkuse ja lõõgastuseta töötamine hakkab lõpuks tervisele halvasti mõjuma, mõjub halvasti ka suhetele ja pereelule. Inimene rabab tööd teha oma une ja puhkuse arvelt, unustab ära oma lähedased ega hooli millestki muust, isegi mitte oma tervisest...
Loe edasi...
Kuidas valida endale sobivat värvi riideid?Pole mingi saladus, et üks ja sama värv või riietus sobib erinevatele inimestele erinevalt. Ühte kaunistab, teisele ei sobi üldse. Väga palju sõltub värvist ja värvitoonist. Siin on olemas seos silmade värvi, juuste värvi ja nahatooniga...
Loe edasi...
NõvaTegemist on kevadel aset leidnud fotoreisiga, mille kirjelduse nüüd siia kirja panen. Reis oli selline: Tallinn - Keila - Seljaküla - Variku - Vaisi - Nõva - Rannaküla - Harju-Risti - Keila - Tallinn. Pilte tegin Varikul, Nõval ja Rannakülas...
Loe edasi...
Test: valides pildilt lemmikõied, saad teada nii mõndagi oma iseloomu kohtaIgaühel on oma lemmiklilled. Mõnele meeldib oma lemmiklilli teistele kinkida, mõnele meeldib neid oma aias kasvatada jne. Sinu lemmiklill ei pruugi olla järgmise kaheksa pildi seas, kuid valides nende piltide seast, saad teada mitmeid olulisi fakte oma isiksuse kohta. Tee valik lähtuvalt sellest, milline lill neist kõige meeldivam tundub. Ära tee valikut nime, lemmikvärvi või mõne muu sellise kriteeriumi alusel...
Loe edasi...
Avanevad puulehedKevad on jõudnud nüüd nii kaugele, et puudel on lehed pungadest välja tulemas. Lehehakatised pole enam liialt väikesed ega samas ka liialt suured, mistõttu käisingi avanevaid puulehti pildistamas. Eelkõige jäid silma hobukastani lehed, mis ei tohiks kellelegi praegu märkamatuks jääda.
Loe edasi...
RummipallidNostalgilise maitsega rummipallid. Neid kooke on kerge valmistada ja sellega saab hakkama ka algaja kokk.
Loe edasi...
Kristall: Austraalia jadeiitJadeiit on kivi, mis toob inimese ellu rahulolu ja headust. Aitab emotsioone paremini kontrollida ja tasakaalustada. Suurendab olulisel määral hoolivust teiste inimeste suunas, partnerlussuhtes tugevdab armastuse mõjusid...
Loe edasi...
Kaneel - suurepärane abivahend toataimedeleKaneel on juba läbi aegade olnud üks populaarseimaid vürtse maailmas. Seda on juba ammustest aegadest kasutatud toitude juures, kuid ka samamoodi haiguste ravil, sest kaneelil on põletikuvastane toime. Aga kaneeli saab edukalt kasutada ka toataimede kasvatamisel.
Loe edasi...
LõhepirukasLehttainaga valmistatud lõhepirukas maitseb suurepäraselt. Suurepärane toit nädalavahetuseks kogu perele...
Loe edasi...
Endeid ja uskumusiInimmõistusel on tavaks otsida kõikjalt maagiat. Muistse inimese elu iseloomustasid lähedased suhted loodusega, eriti metsa ja puudega. Metsas valitsesid küll ohud, seal võis eksida ja seal võisid kiskjad kallale tulla, aga mets pakkus ka kaitset ja andis toitu. Metsa minnes oldi ühteaegu nii ettevaatlik kui lugupidav ja peeti kinni kindlatest tavadest...
Loe edasi...
Seemned toidus ja tervise tarbeksSeemnesse on talletatud taime kasvamiseks vajalik elujõud, energia ja toiteväärtus. Puuviljade, marjade, ka paljude lillede seemned turgutavad tervist, ravivad haigusi, annavad toidule hea maitse...
Loe edasi...
Kuidas õppida mediteerima?Meditatsioon ehk mõtlus on eelkõige vaimne areng. Seda praktiseeritakse nii Idas kui Läänes ja kõikides tähtsamates religioonides on sellel oluline koht...
Loe edasi...
Lapse psüühiline kasvatamineKodul on kolm mõõdet: füüsiline (maja, korter jne.), psüühiline ehk hingeline (omavahelised suhted, mikrokliima), sotsiaalne (oskused, mida kaasa saab, et iseseisvas elus hiljem hakkama saada)...
Loe edasi...
Kiudained - miks ja kui palju?Kiudained on mitteseeditavad süsivesikud ja ligniin, mida leidub taimses toidus (täisteratoodetes, kauniviljades, pähklites, seemnetes, kliides, marjades, puu- ja köögiviljades)...
Loe edasi...