Leivasupp on üks klassikalistest Eesti magustoitudest. Maitseb hästi nii väikestele kui suurtele.
KOOSTISAINED
300 g musta leiba
1 l vett
2 dl rosinaid
1 dl suhkrut
1/2 tl kaneeli
sidrunikoor
serveerimiseks piima, vahustatud vahukoor, jäätist vms.
VALMISTUSJUHEND
1. Tükelda leib ja leota seda 5-10 minutit vees.
2. Pane leib koos leotusveega keema ja keeda pehmeks.
3. Hõõru läbi sõela või peenesta segu saumikseriga kuni ühtlase püree saamiseni.
4. Lisa segule suhkur, rosinad ja kaneel.
5. Kuumuta keemiseni ja lase 1-2 minutit nõrgal kuumusel keeda.
6. Lisa leivasupile riivitud sidrunikoor ja sega läbi.
Lase jahtuda. Serveeri koos külma piimaga, vahustatud vahukoorega või jäätisega.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.