Maapähkli-toorjuustukook

Väga lihtsalt valmiv küpsetamist mittevajav kook. Maitseb nii suurtele kui väikestele, sobib suurepäraselt peolauale.




KOOSTISAINED

PÕHI:

150 g kihilisi küpsised (Domino, Oreo, Dops)
150 g võid

KREEM:

300-350 g maapähklivõid
2 dl 35%-list koort
200 g toorjuustu
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

KATE:

100 g klassikalisi küpsiseid




VALMISTUSJUHEND

1. Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis küpsised, lisa tükeldatud külm või ja sega ühtlaseks massiks.

2. Vooderda 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga.

3. Suru tainas koogivormi põhjale.

4. Valmista maapähkli kreem. Selleks vahusta koor suhkruga ja vanillisuhkruga. Sega omavahel korralikult maapähklivõi ja toorjuust. Lisa vahustatud koor ja sega ühtlaseks. Kalla segu koogipõhjale.

6. Katte valmistamiseks purusta küpsised köögikombainis ja puista koogi peale.

7. Aseta kook paariks tunniks külmkappi.

Serveeri otse külmkapist võetuna.




Telli pilt pildipangast failina või väljatrükitult. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


 Ivangorodi linnus


 Tormine meri päikeseloojangus


 Valgejärve järv

Vaata kõiki pilte »   


Seotud postitused