Gougere’d on Prantsusmaalt pärit keedutainast õhulised küpsetised. Maitsevad imeliselt ning sobivad suurepäraselt ka peolauale. Soovi korral võib pätsikesi ka sobivad täidisega täita.
KOOSTISAINED
100 g võid
2,5 dl vett
1/2 tl soola
2,5 dl jahu
4 muna
100 g riivitud Cheddari juustu
VALMISTUSJUHEND
1. Aseta potti või, vesi ja sool. Aja keema.
2. Lisa jahu läbi sõela. Sega, kuni tainas lööb äärtest lahti ja muutub ühtlaseks palliks.
3. Jahuta tainast pidevalt segades mõne minuti jooksul. Jahuta tainast seni, kuni tainas pole enam kuum.
4. Lisa tainale munad. Tee seda eraldi ehk lisa 1 muna, sega see korralikult tainasse, seejärel järgmine muna jne.
5. Lisa tainale riivjuust. Sega läbi.
6. Vormi tainast väikesed pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormile. Kui tainas jääb käte külge kinni, võid käed märjaks teha.
7. Aseta ahjuplaat eelkuumutatud 220 kraadisesse ahju. Küpseta 10 minutit.
8. Alanda ahju kuumust 180 kraadini ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni suupisted on värvunud kuldseks.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.