Kass Arturi kooki teavad vist kõik. Iirise-kamamaius on sellele koogile sarnane, kuid siiski oma eripäradega. Maiust on lihtne valmistada ja ei võta kaua aega.
Antud retseptis toodud koostisainetega saab valmistada umbes 12 maiust.
KOOSTISAINED
300 g iirisekomme
200 g võid
100 g kamapalle
VALMISTUSJUHEND
1. Vali suurem pott. Kuumuta selles madala kuumusel või. Lisa iirised ja sulata need pidevalt segades ühtlase massi tekkimiseni.
2. Tõsta pott tulelt ja lisa juurde kogu aeg segades kamapallid.
3. Lase segul veidi jahtuda, kuid mitte liialt kaua, muidu on edaspidine protsess raskem. Jaga segu paberist muffinivormidega vooderdatud muffinivormi. Ära pressi segu muffinivormidesse, muidu läheb maius liialt kõvaks.
4. Hoia maiust umbes 2 tundi külmkapis.
Enne serveerimist tasuks maiust hoida veidi aega toatemperatuuril, et need veidi pehmemaks muutuksid.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.