Mõnusa maitsega juustune seenepirukas. Valmistamine võtab küll veidi aega, kuid samas pole valmistamine keeruline. Sobib suurepäraselt ka peolauale.
KOOSTISAINED
Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
veidi soola
2 sl külma vett
Täidis:
300-400 g kukeseeni
4 vart rohelist sibulat
kimp tilli
50 g võid
soola
4 muna
2 dl 35%-list koort
200 g riivjuustu
VALMISTUSJUHEND
1. Valmista pirukapõhi, selleks sega omavahel või ja jahu, kuni on moodustunud ühtlane puru. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Aseta tainas toidukilesse, seejärel 30 minutiks külmkappi.
2. Võta tainas külmkapist. Vooderda 26 cm lahtikäiv ahjuvorm küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhjale ja külgedele. Torka taina põhjale kahvliga mõned augud. Aseta vorm külmkappi.
3. Pese, puhasta ja tükelda seened. Sulata pannil või, haki sibul. Hauta mõni minut, kuid ära lase sibulal pruunistuda. Lisa seened. Hauta mõned minutid, kuni kogu vedelik on aurustunud. Lisa juurde hakitud till. Maitsesta soolaga.
4. Klopi kausis munad lahti, lisa koor.
5. Täida ahjuvorm järgnevalt: pool riivjuustust, seene-sibula-tilli segu, teine pool riivjuustust, kalla peale muna-koore segu.
6. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldseks tõmbunud.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.