Inglastel on väljend, et üks õun päevas hoiab arsti eemal. Õunad sisaldavad rohkesti antioksüdante ja vitamiine, mis selgitabki head mõju tervisele. On leitud ka põletiku-, viiruse- ja vähivastast toimet. Lisaks on õuntel ka hea toime aju- ja lihaste tegevusele, need aitavad stabiliseerida veresuhkrut ja kehakaalu.
Read MoreRubriik: Kokakunst
15 valet söömise kohta
Tehtud uurimused näitasid, et kehakaalu seisukohalt on täiesti ükskõik, kas põhisöömaaeg leiab aset hommikul, lõuna ajal või õhtul. Oluline on ikka toidu kogus, mis päeva jooksul sisse süüakse.
Read MoreMustikakook
Imehea maitsega mustikakook maitseb kogu perele. Kooki saab valmistada värsketest või külmutatud marjadest. Mustikad võib asendada ka näiteks punase sõstraga. Enne sööma hakkamist on soovitav lasta koogil jahtuda. Koostisosadest jätkub 2 koogi valmistamiseks.
Read MoreKuidas hinnata mee kvaliteeti?
Mesi on looduslik toode, mida õienektarist valmistavad mesilased. Inimesed on mett toiduna kasutanud juba umbes 5500 aastat. Kasutatud on mett nii toidu koostisosana, magusainena kui terviseprobleemide leevendamiseks. Mesi on väärtuslik toode, aga pigem ravi abivahendina ja tervise tugevdajana.
Read MoreKas eelistada võid või margariini?
Või sattus suure põlu alla täiesti asjatult. Võid omastab organism kergesti ja see sisaldab elutähtsaid vitamiine A, E, D ning seega kaitseb silmanägemist, võitleb vananemise, loiduse, väsimuse, veresoonte ummistuste vastu.
Read MoreKas vein on tervislik jook?
Veini kasulikkuse üle on palju arutletud, eriti selle kasulikkusest südame- ja veresoonkonna haigustest pääsemiseks. Arstiteaduse isa ja arsti kutse-eetika rajaja Hippokrates (460-370 eKr) on öelnud, et vein on kasulik nii haigetele kui tervetele, kui seda tarbitakse õiges ja lubatud koguses.
Read MoreRoheline tee on kasulik, aga mitte alati
Rohelise tee kasulik toime on ammu tõestatud. Selles on palju antioksüdante, mis aitavad organismil puhastuda. See ergutab maksa tööd, omab vähivastast toimet, vähendab halba kolesterooli, aitab vererõhku alandada, südameprobleeme ennetada, mõjub seedimisele hästi.
Read MoreVärske roheline aknalaualt
Aknalaual on võimalik aastaringselt ajatada mitmeid köögivilju ja maitsetaimi, mis on vitamiinirikkad, värske ja käepärane.
Read More10 nõuannet pähklite tarbimise kohta
Pähklid on toitvad ja tervislikud ega sisalda kolesterooli. Pisike peotäis päeva kohta ei tee kedagi ka paksuks. 100 grammi pähkleid annab umbes sama palju kaloreid kui 100 grammi šokolaadi. Peale sarapuupähklite on veel India pähklid, Kreeka pähklid, muskaatpähklid, parapähklid, kookospähklid, mandlid, pistaatsia pähklid, seedermänni seemned jpt.
Read More10 nippi suhkrutarbimise vähendamiseks
Sööge päevas kolm suuremat einet soovitavalt kindlatel kellaaegadel. Nii ei teki piinavat magusaisu. Magusat võib süüa põhitoidukorra järel, kui kõht on juba täis.
Read More