See mandli-beseekattega kook on tuntud nii Poolas kui ka meil. Mandlid annavad koogile mõnusa maitse.
KOOSTISAINED
PÕHI:
150 g toasooja võid
75 g suhkrut
4 munakollast
230 g nisujahu
VAHEKIHT:
100-150 g hapukamat moosi (näiteks mustsõstramoos)
KATE:
4 munavalget
75 g suhkrut
2 tl sidrunimahla
100 g mandlilaaste
VALMISTUSJUHEND
1. Sega toasoe või suhkruga vahule.
2. Lisa munakollased ja sõelutud jahu. Sega taignaks. Vormi tagnapall ja pane taldrikul või toidukiles 20 minutiks külmkappi.
3. Kata umbes 25 x 30 cm mõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru taigen koogivormipõhja. Küpseta põhja 190-kraadises ahjus 10 minutit.
4. Määri põhjale moos.
5. Vahusta munad tugevaks vahuks. Lisa järkjärgult suhkur ja sidrunimahl. Viimasena lisa mandlilaastud ning sega läbi.
6. Kata kook munavalgekattega ja silu pealt siledaks.
7. Küpseta 165-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on pealt helepruun.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.