Pähklid on toitvad ja tervislikud ega sisalda kolesterooli. Pisike peotäis päeva kohta ei tee kedagi ka paksuks. 100 grammi pähkleid annab umbes sama palju kaloreid kui 100 grammi šokolaadi. Peale sarapuupähklite on veel India pähklid, Kreeka pähklid, muskaatpähklid, parapähklid, kookospähklid, mandlid, pistaatsia pähklid, seedermänni seemned jpt.
Loe edasiSilt: söök
8 organismi puhastajat
Organismi puhastamiseks on parim aeg aasta algus, mil on soov puhastada ja värskendada end nii seest kui väljast.
Loe edasiHoia kehakaal kontrolli all
Paljud mõtlevad sellele, kuidas saledam välja näha, kuid mõte sellest, et tuleb dieeti pidama hakata, võib tunduda võimatu ülesandena. Selles loos ära toodud mõned nõuanded, kuidas oma kalorite kogust igapäevases toidus vähendada.
Loe edasiÕnnetunnet suurendavad toidud
Meie õnn on sageli taldrikul. Vitamiinid ja kõik muu annavad hea kehalise ja vaimse vormi ning ka rõõmsa meele.
Loe edasiNõges tervise turgutajana
Kõrvenõgesed kasvavad umbrohuna elamute läheduses, prügipaikades, teeservades, karjamaadel, aedades jm. Värske kõrvenõges sisaldab süsivesikuid, valke, rasvu, mineraalaineid (rauda, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi), rohkesti vitamiine (A, C, B, K, E).
Loe edasiÕun – kohalik supervili
Õunapuu kuulub roosõieliste taimede hulka ja tema kodumaaks peetakse Kesk-Aasiat ja Hiinat. Maailmas on teada üle 7500 õunasordi.
Loe edasiBanaan sobib nii dieediks kui ravimina
Veel mitukümmend aastat tagasi oli banaan meie toidulaual suur haruldus. Banaanide kodumaaks peetakse Aafrikat, Aasiat, Põhja-Austraaliat või Malaisiat. Arvatakse, et esimestena proovisid banaane vanad egiptlased.
Loe edasiKuidas eristada tõelist mahetoitu?
Enamasti kõik teavad, et mahetoit on kasvatatud looduslikult, ilma pestitsiidideta, puhtas keskkonnas, keemiat kasutamata, aga ökotoit ei pruugi alati olla tõeline mahetoit.
Loe edasiSibulasõbrad ja sibulavaenlased
Just sibulaliste (talisibula, murulaugu, porrulauk jt.) pealsed aitavad toidulauda rikastada C-vitamiiniga ja leevendavad kevadväsimusest tingitud vaevusi imehästi.
Loe edasiKuidas grillida tervislikumalt?
Suvi on parim aeg grillimiseks, sest päikesepaiste on heledaim, väljas on soe, õhtud on pikad ja värsket rohelust on nii ümbritsevas keskkonnas kui suhu pistmiseks võtta. Grillida saab koduaias, metsa all või mere ääres.
Loe edasi