Neile rummipallidele annab porgand omapärase maitse ja tekstuuri. Retseptis näidatud koostisainetest saab valmistada umbes 30 rummipalli.
KOOSTISAINED
Retseptis näidatud koostisainetest saab valmistada umbes 30 rummipalli.
BISKVIIT:
250 g porgandit (kaal on puhastatud porgandite kohta)
2 muna (M suurus)
75 g suhkrut
näpuotsaga soola
120 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,75 dl toiduõli
RUMMIPALLID:
200 g piimašokolaadi
200 g võid
4 sl kakaopulbrit
4-6 sl hapukoort
rummiessentsi (4 ml)
veidi tuhksuhkrut pealeraputamiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Pese, koori ja riivi peene riiviga porgandid.
2. Vahusta munad suhkru ja soolaga korralikuks vahuks.
3. Sõelu jahu, lisa küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega läbi.
4. Sega munavahuga toiduõli. Seejärel lisa juurde porgandid ja sega läbi. Lisa juurde omavahel segatud kuivained. Sega korralikult läbi.
5. Kata ahjuplaat (sai kasutatud 26 x 36 cm mõõduga ahjuplaati) küpsetuspaberiga ja kalla taigen ahjuplaadile, silu siledaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
6. Võta biskviit ahjust ja jahuta.
7. Purusta biskviit peeneks puruks, tehes seda kätega või köögikombainiga. Tõsta purustatud biskviit suuremasse kaussi.
8. Sulata väiksemas potis või kastrulis tükeldatud või ja piimašokolaad. Sega segu ühtlaseks.
9. Kalla sulatatud segu kaussi biskviidipuru juurde. Lisa kakao ja rummiessents.
10. Lisa hapukoor ja sega mass ühtlaseks.
11. Vormi kätega massist ümmargused pallid ning aseta taldrikule üksteise kõrvale (mitte üksteise peale).
12. Pane rummipallid 30 minutiks sügavkülma, seejärel hoia rummipalle serveerimiseni külmkapis.
13. Soovi korral raputa enne serveerimist peale veidi tuhksuhkrut.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.