Lihtne, kuid hea maitsega sidrunimaitseline keeks, millele annavad oma maitseeripära mooniseemned. Tulemuseks on mahlane ja maitsev keeks.
KOOSTISAINED
200 g võid
150 g suhkrut
1 sidrun
4 muna (M suurus)
230 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
200 ml piima
30 g mooniseemneid
pealeraputamiseks tuhksuhkrut
VALMISTUSJUHEND
1. Klopi lahti munad. Jaga kolmeks võrdseks osaks ja jäta ootama.
2. Riivi sidrunilt koor ja jäta ootama.
3. Lisa piimale sidrunist väljapressitud mahl ja mooniseemned. Sega läbi ja jäta ootama.
4. Sega sõelutud jahule küpsetuspulber ja sega läbi.
5. Pane kaussi toasoe või, suhkur ja sidrunilt riivitud koor. Vahusta heledaks vahuks.
6. Lisa taignale üks osa muna ja 1 sl jahusegu. Sega korralikult läbi. Seejärel lisa teine osa muna ja 1 sl jahusegu ning sega jälle korralikult läbi. Lõpuks lisa kolmas osa muna ja 1 sl jahu. Sega jälle korralikult läbi.
7. Lisa taignale pool piima-mooniseemnesegust ja pool järelejäänud jahusegust. Sega korralikult läbi. Nüüd lisa taignale ülejäänud piima-mooniseemnesegu ja järelejäänud jahusegu. Sega läbi.
8. Määri keeksivormi põhi ja küljed võiga. Soovi korral võib keeksivormi vooderdada küpsetuspaberiga. Aseta keeks 170-kraadisesse ahju 1,5 tunniks. Kontrolli küpsust puutikuga. Keeks on valmis, kui keeksi torgatud tikk jääb väljatõmmates puhtaks.
9. Kui keeks on jahtunud, puista peale tuhksuhkrut.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.