Sidrunikook

See suussulav sidrunikook maitseb imehästi nii soojalt kui külmalt. Vähe koostisaineid ja kerge valmistada.




KOOSTISAINED

110 g võid
4 muna (M surus)
500 ml piima
100 g suhkrut
130 g nisujahu
1 suurem sidrun
tuhksuhkrut




VALMISTUSJUHEND

1. Sulata või ja lase jahtuda.

2. Eralda munakollased ja -valged. Lisa munakollastele suhkur ja vahusta heledaks vahuks.

3. Lisa juurde sidrunimahl ja sidruni riivitud koor.

4. Lisa vähehaaval juurde sulatatud või, kogu aeg segades.

5. Sõelu jahu ja lisa munakollastele. Sega korralikult läbi.

6. Lisa juurde piim ja sega veelkord korralikult läbi.

7. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult taignasse.

8. Eelkuumuta ahi 160 kraadini.

9. Kata ahjuvormi (25 x 30 cm) põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen ahjuvormi (taigen on päris vedel).

10. Küpseta ahjus umbes 50 minutit.

11. Kui kook on jahtunud, raputa peale tuhksuhkrut.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Viljandi


Patarei vangla


Liivamäed



Seotud postitused