Soolatud maapähklitega küpsised

Maapähkli maitsega nostalgiahõngu küpsised, mis on edasiarendus “Olümpia” küpsistest. Sobivad suurepäraselt peolauale või külakostiks.




KOOSTISAINED

KÜPSISTELE:
50 g röstitud soolaga maapähkleid
60 g toasooja võid
1 dl suhkrut
80 g nisujahu
2 munavalget

TÄIDISEKS:
60 g toasooja võid
30 g tuhksuhkrut
35 g kondenspiima

GLASUURIKS:
100 g šokolaadi (soovitavalt tumedat)




VALMISTUSJUHEND

1. Purusta soolapähklid köögikombainis peeneks puruks. Ära liialt kaua köögikombainil töötada, kuna ühel hetkel hakkab puru üksteise külge kleepuma.

2. Vahusta või suhkruga, lisa pähklite puru ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks.

3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa tainale.

4. Pane segu tordipritsi. Pressi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 2 cm läbimõõduga tainapallid. Suru pallid näpuga (tee näpp enne märjaks) lamedaks ümmarguseks kettaks.

5. Küpseta 180 kraadi juures 10-15 minutit, kuni küpsised on muutunud kuldseks. Pane küpsised jahtuma.

6. Valmista kreem. Selleks vahusta tuhksuhkur võiga, lisa kondenspiim. Sega korralikult läbi.

7. Tõsta teelusikaga kreemi ühele küpsisele, pressi teine küpsis vastu kreemi. Pane küpsised 30-45 minutiks külmkappi.

8. Sulata vesivannil šokolaad. Kasta küpsised kuni poole ulatuses šokolaadi. Pane küpsised külmkappi tahenema. Võid küpsised enne tavakülmkappi panemist eelnevalt 5 minutiks sügavkülma panna.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Härjasilmad viljapõllul


ERM Tartus


Tammsaare tee



Seotud postitused